Valberedningen

Valberedningen arbete inför årsmötet 2024 är i full gång.

Nytt för i år är att vi tagit fram ett nomineringsformulär och att det även finns en gemensamt e-postadress som hela valberedningen har tillgång till.

Valberedningens arbete är att sätta ihop ett förslag till årsmötet på ett antal medlemmar som vill och är motiverade att jobba för vår ras och för klubbens verksamhet.
Det är sedan årsmötet som beslutar vilka personer som kommer att få vilka förtroendeuppdrag.

Men för att vi ska få ihop ett så bra förslag som möjligt, behöver vi få in förslag på personer från er medlemmar. Personer som skulle vara intresserade av en plats i styrelsen eller annat förtroende uppdrag.

I klubbens arbetsordning står det så här:

  • Den absolut viktigaste rollen för valberedningen är; att se till att en bred kompetens finns inom styrelsen, att viktiga poster såsom sekreterare, kassör, revisorer samt ansvariga för verksamhetsområden finns att tillsättas bland de nominerade

Så det vi söker är både män och kvinnor som:

  • Brinnande intresse för vår härliga ras och även för Cavaliersällskapet och dess verksamhet.
  • Några års erfarenhet av föreningsarbete.
  • Några års erfarenhet som hundägare och/eller uppfödning.
  • Tid och möjlighet att ta på sig uppdraget och delta på möten.
  • Flexibel och lyhörd för medlemmars och andra styrelsemedlemmars åsikter och önskemål
  • Som varit medlem i Cavaliersällskapet i minst 1 år

Det går självklart bra att nominera sig själv.

Har ni några frågor eller behöver hjälp med enkäten så får ni gärna kontakta oss på valberedning@cavaliersallskapet.net

OBS! Vi tar inte emot nomineringar via mejlen men finns det omständigheter som gör att ni inte kan använda er av enkäten får ni gärna höra av er så hjälper vi till med att fylla i den.

Gå till nomineringsformulär

/ Valberedningens sammankallande Anneli Nilsson

Valberedning:
Anneli Nilsson (sammankallande)
Skicka e-mail
Kerstin Nilsson
UllaBritta Ideryd

Presentation av Valberedningen

Sammankallande
Namn: Anneli Nilsson
Lokalområde: Södra

Jag bor i en liten by utan för Helsingborg och jobbar på ett företag som distribuerar hemelektronik till återförsäljare. Min huvudsakliga arbetsuppgift är att ta emot och hantera reklamationer.

På fritiden jobbar jag som ringsekreterare på hundutställningar runt om i första hand i Skåne.
Jag skaffade min första cavalier 1988 och har varit medlem i Cavaliersällskapet sedan dess.

Inom Cavaliersällskapet har jag tidigare varit kontaktperson för Södra avdelningen.
Min erfarenhet inom föreningslivet har jag sedan jag var barn och jag har suttit på de flesta positioner inom styrelser, både på lokalnivå och riksnivå.

1994 var jag med och startade upp Sveriges Kaninhoppares Riksförbund och de sista åren var jag ordförande i både riksförbundet och den lokala klubben. Jag hade även högsta licens som domare och hade förmånen att få döma Svenska Mästerskapen i Piteå för ett antal år sedan.

Detta är mitt andra år i valberedningen och hoppas på ett stort engagemang från er medlemmar i arbetet att ta fram förslag till vår styrelse.

Namn: UllaBritta Ideryd
Lokalområde: Övre Norra

Efter att ha varit kennelflicka på Nordstjernans kennel (irländsk setter) ”fick” jag min första hund, Nordstjernans Ducat. Honom köpte jag för 600 kronor, efter nästan tre månaders hundliv, och lyckan var stor.

1968 utökades flocken (ja, det hade blivit fler rödskinn) med en liten blenheim cavaliertik, Mary Rose of Dendy ”Rosie” som jag köpte och hämtade hem från England. Hon var en bra start på min uppfödarna inom cavalierrasen.

Mina tre intressen var hundar, hundar och hundar så snabbt utökades mina aktiviteter till att arbeta som ringsekreterare, diverse varierande poster inom olika hundklubbar och styrelser.

Min hundpassion gäller i stort sett ALLA raser så steget att utbilda mig till hundfrisör var inte långt. Det var så roligt att förvandla en tovig hund till ett rent fluff. På den tiden rakades inga andra hundar än de som enligt standarden skulle rakas.

Arbetade några år på SKK:s informationsdelning i Stockholm, värvad av SKKs generalsekreterare Ivan Swedrup, i samband med att jag jobbade som ringsekreterare med honom på en utställning i Boden.

Sista grenen på mitt hundliv var att utbilda mig till kennelkonsulent och besöka uppfödare under många, många år.

Avrundar mitt aktiva hundliv som en av tre ledamöter i SCKCS valberedning. Ett viktigt hedersuppdrag i en klubb, kanske den viktigaste?

Tillsammans med er medlemmar vill vi hitta den perfekta konstellationen i vår styrelse, till gagn och nytta för vår underbara ras. Bidra med era tips och bli delaktiga i de viktiga valen!

Namn: Kerstin Nilsson
Lokalområde: Västra

Jag heter Kerstin Nilsson och bor i Värmland, omgiven av dess vackra vilda natur.

2008 inskaffade jag min första Cavalier King Charles och efter det har jag svårt att tänka mig en annan ras. Idag har jag en liten flock runt mig och den har en förmåga att bli större för varje år som går.

Jag brinner för hälsa och avel, önskar att de som älskar den här lilla glada hunden har möjlighet att få tag i en ny familjemedlem trots att efterfrågan är stor.

Utöver våra vackra Cavalierer så tycker jag också om vackra bilder, foto är ett stort intresse. Ett foto är en bild av utsidan, sen finns det något vackert på insidan hos oss människor som väcker mitt intresse.

Jag hoppas som sittande i valberedningen att vi ska gräva fram några små guldkorn till nästa årsmötes val av styrelse