BPH i Nyköping *FULLBOKAT*

Datum och tid: Söndag 9 augusti
Plats: Nyköpings brukshundsklubb.

Beteende- och Personlighets- beskrivning Hund, BPH
Vill du veta mer om din hunds mentalitet? Sedan maj 2012 finns Svenska Kennelklubbens nya officiella mentalbeskrivning BPH på flera håll i landet. BPH redovisas i Avelsdata, https://hundar.skk.se/avelsdata/Initial.aspx och är utformad för att passa alla hundar, oavsett ras.

Pris per hund
900 kronor (för medlemmar), 950 kronor (för icke medlemmar) som betalas till cavaliersällskapet plusgiro 798919-7. Märk med ditt namn och BPH östra 9 aug och medlemsnummer.

Anmälan – FULLBOKAT
Du skickar anmälan till Helena Karlsson på e-mail helena.karlsson@cavaliersallskapet.net senast 8 juni. Kom ihåg att anmälan är bindande och invänta svar om du har fått plats.
OBS! Begränsat antal deltagare (10 personer) så skynda att anmäla dig.

För anmälan till våra BPH krävs följande uppgifter:

  1. Önskemål om datum. Ange vilken bana. 9 augusti 2020 NYKÖPING
  2. Ange om du vill göra BPH med eller utan skott
  3. Hundens namn på registreringsbeviset, registreringsnummer och chipnummer
  4. Ägarens namn, adress, telefonnummer (hem och mobil) och e-postadress
  5. Klubbtillhörighet för hundens ägare alt. förare: Cavaliersällskapet
  6. Ange om hunden är kastrerad. OBS! Kemiskt kastrerade hundar har karens!

Om du inte äger hunden (t ex fodervärd) krävs ditt eget namn, telefonnummer och e-postadress utöver ovanstående uppgifter.

Medlemskap
För deltagande i BPH krävs att ägaren alternativt föraren av hunden är medlem i klubb inom SKK-organisationen. Medlemsbevis ska uppvisas före start. Om hunden har gjort MH måste det ha gått minst 6 veckor mellan de olika beskrivningarna.

Löptikar
Det är tillåtet att gå BPH med löptik. Det är dock viktigt att du meddelar oss om din tik börjar löpa, så att vi kan ändra startordningen. Löptik måste nämligen starta sist, för att inte påverka övriga hundars beskrivningar!

Med eller utan skott
Det är möjligt att göra BPH med skott eller utan. Ange när du anmäler vilket du vill göra. Om det skulle visa sig att hunden blir så påverkad under beskrivningen att du som ägare inte vill utsätta din hund för skotten, trots att du valt BPH med skott, finns givetvis möjligheten att avstå skott. Om du är nyfiken och bara vill gå med och titta så går det alldeles utmärkt.

Viktig information med anledning av coronapandemin
Vi jobbar med tre funktionärer och har bestämt att en hundförare + en filmare får gå med på planen. Vill man titta på en annan hund så går det utmärkt att sitta eller stå utanför planen. Vi har alla genomgångar utomhus och tyvärr serverar vi inte fika. När det gäller resa – kan du hoppa in i en bil, komma hit och göra BPH och åka hem samma dag – då är du välkommen. Så länge inte SKK eller regeringen bestämmer något annat, tänker vi beskriva hundar. Vi jobbar bara när vi är friska och tänker att ni med hund också är friska.